«Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις» Τσίπρα - Γιούνκερ

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 14:41
UPD:15:41
REUTERS/YVES HERMAN

Ο πρόεδρος την Κομισιόν επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον κ. Τσίπρα, με τον οποίο και αντάλλαξε ασπασμό μπροστά στις κάμερες.

Οι κύριοι Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν να έχουν περαιτέρω συζητήσεις, αλλά όχι μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, απάντησε λακωνικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής νωρίτερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σέφκοβιτς περιορίστηκε να δηλώσει ότι ήταν μια πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο και ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν συζητήθηκε σήμερα κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Κομισιόν.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι η συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον κ. Αλ. Τσίπρα διήρκεσε μία ώρα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφεραν, ο πρόεδρος της Κομισιόν άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και στη συνέχεια οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους, μακριά από τα ΜΜΕ.

Οι ίδιες πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «οι συζητήσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Επιπλέον, ανέφεραν ότι ο κ. Γιούνκερ βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με το ελληνικό ζήτημα, με στόχο να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα ως τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup πριν τις 12 Φεβρουαρίου, «εφόσον υπάρξουν τα απαραίτητα συστατικά», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο πρόεδρος την Κομισιόν επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον κ. Τσίπρα, με τον οποίο και αντάλλαξε ασπασμό μπροστά στις κάμερες. Στη συνέχεια μάλιστα έπιασε από το χέρι τον κ. Τσίπρα για να τον οδηγήσει στην αίθουσα της συνάντησης.
 
Μετά τη συνάντησή του δεν έγιναν δηλώσεις.
 
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
 

 

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα