Τετ α τετ Τσίπρα – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 11:17
UPD:13:33
EPA/OLIVIER HOSLET

Κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επαφές του με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος την Κομισιόν επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο και αντάλλαξε ασπασμό μπροστά στις κάμερες. Στη συνέχεια μάλιστα έπιασε από το χέρι τον κ. Τσίπρα για να τον οδηγήσει στην αίθουσα της συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση των κ. Τσίπρα και Γιούνκερ δεν αναμένονται δηλώσεις. Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί στις 10:45 (τοπική ώρα) στο Συμβούλιο της Ε.Ε., προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δίνοντας το στίγμα των θέσεων του εν όψει της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε με χθεσινή του παρέμβαση την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές της Ευρώπης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα ανατραπούν τα πάντα εξαιτίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.

REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι όσοι κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες θα πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να λαμβάνουν υπ’ όψιν τούς υπόλοιπους στην Ε.Ε. και τις πεποιθήσεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα