Bayer AG : Σε επίπεδα ρεκόρ οι ζημίες το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 10:24

ΖΗΜΙΕΣ σε επίπεδα ρεκόρ εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία χημικών της Ευρώπης, Bayer AG, φθάνοντας το 1,952 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολ.).

Η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2002 είχε εμφανίσει ζημίες ύψους 412 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα πριν από συνέντευξη Τύπου. Εννέα οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι ζημίες της Bayer κατά μέσον όρο θα ανήρχοντο στο 1,79 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο μειώθηκαν στα 7,121 δισ. ευρώ από 7,43 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Bayer είχε να εμφανίσει ζημίες σε ετήσια βάση από το 1969, μετά την αύξηση του κόστους της και την απαξίωση 2,2 δισ. ευρώ μετά από το διαχωρισμό της νέας εταιρείας NewCo, η οποία μετονομάστηκε σε Lanexess. Η Bayer, ενδέχεται να πουλήσει ή να αντιστρέψει το ενδιαφέρον της τελευταίας και να το επικεντρώσει στα παρασιτοκτόνα, τα είδη προσωπικής υγιεινής και τα πλαστικά, τομείς περισσότερο κερδοφόροι.

Οι μετοχές της Bayer υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι, ενώ η Moody's Investors Services κατέταξε τα ομόλογα της εταιρείας στο Α3, με σταθερή προοπτική και η Standard & Poor's στο Α+ με αρνητική προοπτική.

Το καθαρό χρέος της εταιρείας ανήρχετο στα 8,9 δισ. ευρώ στα τέλη του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα