Allianz AG : Στην κερδοφορία μετά από ζημίες το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 11:04

ΚΕΡΔΗ, για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία από πλευράς ασφαλίστρων της Ευρώπης, Allianz AG, μετά τα έσοδα τα οποία αποκόμισε από την πώληση μεριδίου της κρέμας Nivea.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ (1,5 δισ. δολ.) έναντι ζημιών ύψους 255 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα ανήρχοντο σε 1,6 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της Allianz, Michael Diekmann, 49 ετών, πουλά μερίδια που κατέχει η εταιρεία σε γερμανικές επιχειρήσεις, προκειμένου να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά τις ζημίες που υπέστη από την εξαγορά της Dresnder Bank αντί 21 δισ. δολ. το 2001.

Με στόχο τη βελτίωση των εσόδων και της βελτίωσης του ισολογισμού της Dresdner Bank, η Allianz πουλά μερίδιά της σε γερμανικές εταιρείες. Τον περασμένο Οκτώβριο πούλησε το 40% μεριδίου της στην Beiersdorf, αντί 4,4 δισ. ευρώ.

Η ασφαλιστική εταιρεία η οποία κατείχε μετοχές σε περισσότερες από 30 εταιρείες που απαρτίζουν τον δείκτη DAX του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης, μείωσε τον μήνα που το μερίδιό της στη γερμανική τσιμεντοβιομηχανία HeidelbergCement στο 7,54% από το 15% που κατείχε. Ηδη η Allianz μείωσε τη συμμετοχή της στη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, E.ON AG, στη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών BASF AG και στην Bayerische Motoren Werke AG (BMW).

Τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία πούλησε νέες μετοχές αξίας 4,4 δισ. ευρώ και τον Φεβρουάριο 1,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα προκειμένου να αναπληρώσει τα ίδια κεφάλαια, βελτιώνοντας συγχρόνως την αξιολόγησή από τους διάφορους οίκους. Η Standard & Poor's μείωσε τρεις φορές την αξιολόγηση της Allianz στο ΑΑ- από τον Μάρτιο του 2001.

Οι μετοχές της Allianz κέρδισαν το τελευταίο δωδεκάμηνο 65% και είχαν την έβδομη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 26 μετοχών-εταιρειών που απαρτίζουν τον Europe 500 Insurance Index, ο οποίος βρίσκεται κατά 37% υψηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα