Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 07:01
UPD:07:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στην Ταϊβάν, μετά τη διοργάνωση από το εθνικό κόμμα διαδηλώσεων για τη νομιμότητα που έχει ο πρόεδρος της χώρας Chen Shui-bian να επανεκλεγεί, κατηγορώντας τον συγχρόνως ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ήταν ψεύτικη.

Ο δείκτης TWSE υποχωρούσε κατά 6,6%, φθάνοντας στις 6.362,60 μονάδες στις 11:40' π.μ στην Ταϊπέϊ, τοπική ώρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιανουάριο του 1996. Οι μετοχές της Τaiwan Semiconductor Manufacturing Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip για κομπιούτερ, κατόπιν παραγγελίας οδηγούσαν την πτώση.

«Οι επενδυτές θα μείνουν μακριά από αυτήν την αγορά μέχρι μία από τις πλευρές αποδεχτεί την ήττα της ή το δικαστήριο διατάξει και πάλι τη διαδικασία καταμέτρησης», ανέφερε ο Yu Reming, ο οποίος διαχειρίζεται 148 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Prudential Securities Investment Trust Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, έχανε ποσοστό 1,6%, ενώ οι δείκτες σε όλες της άλλες αγορές της Ασίας κινούντο πτωτικά εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία, την Κίνα και τη Ν. Ζηλανδία.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Nissan Motor Co. οδηγούσαν την πτώση στην Ιαπωνία μετά την εισήγηση της Merrill Lynch & Co. στους επενδυτές να μειώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους στις αυτοκινητοβιομηχανίες, εξ αιτίας της ισχυροποίησης του γιέν έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,8%, φθάνοντας στις 11.331,55 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα