Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Ντέισελμπλουμ

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 12:22
UPD:12:40
EPA/NICOLAS BOUVY

Την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος θα έχει τις πρώτες του αναγνωριστικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον νέο υπουργό Οικονομικών. 

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη στις 15:00, ο κ. Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων έγιναν σαφείς τη Δευτέρα από τον πρόεδρο του Eurogroup, o οποίος δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διατηρηθεί η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ τόνισε πάντως ότι η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα είναι σημαντικά και δεν εξαλείφθηκαν εν μία νυκτί επειδή έγιναν εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως αποκάλυψε, επικοινώνησε ήδη χθες με τον νέο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος του κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

«Τα προβλήματα παραμένουν και υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει. Εμείς θα βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση, στη βάση μιας ειλικρινούς διαπραγμάτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα