Η Τεχνική Ολυμπιακή διαψεύδει τα περί πώλησης της TOUSA

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 12:18

Ούτε ως σκέψη δεν υπήρξε ποτέ το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής της εταιρείας στις ΗΠΑ Technical Olympic USA (TOUSA) αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Τεχνική Ολυμπιακή. Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων της 13/3/2004 και 14/3/2004, σύμφωνα με τα οποία, ξένοι οίκοι (Moody's κ.λπ) λένε: ότι η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ θα πωλήσει την εισηγμένη στο NASDAQ αμερικανική θυγατρική της εταιρεία Technical Olympic USA (TOUSA), ότι η ελληνική Εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος και ότι διαπιστώνουν αβεβαιότητα ως προς τα σχέδια και τις προθέσεις αυτής, η Διοίκηση του Ομίλου της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ δηλώνει κατηγορηματικά, ότι, ούτε ως σκέψη δεν υπήρξε ποτέ ενδεχόμενο πώλησης μετοχών της TOUSA ώστε να χάσει τον έλεγχο της εταιρείας ως βασικής μετόχου, ούτε βεβαίως αυτό ανήκει στις προθέσεις της.

Αντιθέτως, εντείνονται οι προσπάθειες για την περαιτέρω διεύρυνση και επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας αυτής και σε άλλες περιοχές της αγοράς “Ηomebuilding” των ΗΠΑ, πέραν των εννέα πολιτειών που δραστηριοποιείται ήδη με 217 υποκαταστήματα (communities).

Σχετικά με την έκδοση του ομολογιακού δανείου 125 εκατ. δολαρίων μειωμένης εξασφάλισης (senior subordinated bonds), οριστικοποιήθηκε, βάσει προσφορών, το ετήσιο επιτόκιο σε 7,5% και η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου 2004.

Επισημαίνονται οι πρόσφατες θετικές αξιολογήσεις και λοιπές εκτιμήσεις εκ μέρους του διεθνούς επενδυτικού οίκου Moody's για την εταιρεία "TOUSA" και τις προοπτικές της, καθώς προέβη σε αναβάθμιση και κατάταξή της στο Β2 για την παραπάνω έκδοση, τονίζοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση εκ μέρους της εταιρείας της πειθαρχημένης κεφαλαιακής δομής της, με παράλληλη επεξεργασία των προοπτικών επέκτασής της».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα