Euro Disney : Νέα προθεσμία για την εξόφληση των χρεών της

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 12:41

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για την εξόφληση των χρεών της απέσπασε από τους δανειστές της και την Walt Disney, η Euro Disney SCA, η μεγαλύτερη εταιρεία θεματικών πάρκων της Ευρώπης, προκειμένου να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Χωρίς λύση πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τη συμφωνία, η Euro Disney δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση. Η νέα προθεσμία που ορίστηκε είναι η 31η Μαΐου.

Η γαλλική εταιρεία, η οποία κατά 39% ανήκει στην Walt Disney Co., ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι τα κέρδη της υποχώρησαν κάτω από τα επίπεδα της κερδοφορίας, για τα οποία είχε έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες την τελευταία φορά το 1994 για την αναχρηματοδότησή της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρέος της. Επίσης ανακοίνωσε ότι εάν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της αποτύγχαναν, η εταιρεία δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει τα χρέη της για τον Ιούνιο.

Το δεύτερο θεματικό πάρκο της Euro Disney άνοιξε το Μάρτιο του 2002, ακριβώς πάνω στην εποχή μείωσης των ταξιδιών και τη συρρίκνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας που περιόρισε τον τουρισμό. Η επένδυση των 610 εκατ. ευρώ (753 εκατ. δολ.) απέτυχε να προσελκύσει επισκέπτες και να πληρώσει τις υποχρεώσείς της. Την οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου οι ζημίες της διευρύνθηκαν στα 56 εκατ. ευρώ, καθώς λιγότεροι ήταν οι επισκέπτες στα πάρκα της κοντά στο Παρίσι.

Η Walt Disney Co. θα παράσχει νέα πίστωση ύψους 25 εκατ. ευρώ, αντικαθιστώντας την προηγούμενη των 45 εκατ. ευρώ (η καταβολή της οποίας λήγει στις 31 Μαρτίου), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Euro Disney.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα