Mε θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 16:39

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης εμφανίζουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τη σημαντική χθεσινή πτώση. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συμβάλλουν ορισμένα ενθαρρυντικά νέα από το χώρο των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Advanced Micro Devices ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση της ζήτησης των προϊόντων της στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ οι ζημίες της PalmOne ήταν μικρότερες του αναμενόμενου.

Επιπλέον, αύξηση μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές σημείωσαν τα κέρδη της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 1,29 δισ. δολ. ή 2,5 δολ. ανά μετοχή σημειώνοντας αύξηση κατά 95%.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 10.108,75 μονάδες αυξημένος κατά 0,44%, ο Nasdaq στις 1.922,5 μονάδες με κέρδη 0,66% και ο S&P 500 στις 1.099,71 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,39%.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης εξακολουθούν να επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού. Πτώση σημειώνει και το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει ευμετάβλητο εξαιτίας της αναζωπύρωσης των γεωπολιτικών κινδύνων, ιδίως μετά τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς από τις ισραηλινές δυνάμεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα