Το φθινόπωρο οι πρώτες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

«Πρόωρη» η συζήτηση για ΦΠΑ στα ακίνητα
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 17:13

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στη φορολογική κλίμακα, στα αφορολόγητα ποσά και στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος που θα οδηγούν σε ελαφρύνσεις, καθώς, όπως τόνισε, «υπάρχουν περιθώρια για ανάπτυξη και κοινωνική πολιτική».

Ο κ. Ρεγκούζας επισήμανε επίσης ότι δεν έχει τεθεί θέμα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων: «Η κουβέντα για το θέμα αυτό είναι πρόωρη».

Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι έχει αναβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους. Μπορεί να αναβληθεί εκ νέου ή και να εφαρμοστεί, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η κουβέντα για το θέμα αυτό είναι πρόωρη, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ΣΔΟΕ ο κ. Ρεγκούζας είπε ότι σε κάθε περίπτωση θα καταργηθεί με τη σημερινή του μορφή και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι του νέου οργάνου θα επικεντρωθούν στη μεγάλη φοροδιαφυγή και στο λαθρεμπόριο. «Το κομματικό κράτος θα είναι έξω από το ΣΔΟΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 10,7% τον Ιανουάριο έναντι στόχου 6,2%, ενώ το Φεβρουάριο παρουσίασαν αύξηση 3,49% και το Μάρτιο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διαμορφωθούν στο 2%.

Ο κ. Ρεγκούζας έδωσε τέλος στη δημοσιότητα και τον τηλεφωνικό αριθμό τον οποίο θα μπορούν να καλούν οι φορολογούμενοι και να λύνουν τις απορίες τους σχετικά με τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Ο αριθμός αυτός είναι: 210-3375059-60-61.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα