Ντέισελμπλουμ: Να συνεχιστεί η νομισματική πολιτική διευκόλυνσης

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 14:52
UPD:15:02
REUTERS/TYRONE SIU

«Αναμένω ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να ασκεί μια νομισματική πολιτική διευκόλυνσης για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, αυτό είναι ουσιώδες για μένα», είπε ο Ντέισελμπλουμ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός (φωτογραφία αρχείου).

Την επιθυμία να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ασκεί νομισματική πολιτική «διευκόλυνσης» μετά την κρίσιμη σύνοδό της σήμερα εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup ο Ολλανδός Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Αναμένω ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να ασκεί μια νομισματική πολιτική διευκόλυνσης για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, αυτό είναι ουσιώδες για μένα», είπε ο Ντέισελμπλουμ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει ένα μαζικό και δίχως προηγούμενο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού, κυρίως κρατικών ομολόγων, για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

«Είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν αυτό που είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της εντολής τους», πρόσθεσε ο Ντέισελμπλουμ αναφερόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ, υπενθυμίζοντας ότι δεν μπορεί παρά να περιμένει για να μάθει εάν το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρωζώνης θα προχωρήσει στην ανακοίνωση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και ποιοι θα είναι οι όροι του.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα