Πτωτικά οι ευρωαγορές

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 15:38
REUTERS/STRINGER

Αρνητικά είναι τα πρόσημα που κυριαρχούν στις ευρωαγορές σήμερα, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν μέρος των κερδών τους μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί. Μόνο ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται θετικά, μετά και την περαιτέρω βελτίωση που παρουσίασε η αγορά εργασίας στη Βρετανία τον Νοέμβριο.

Ειδικότερα, στις 15:30, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 6.654 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,73% στις 10.181 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,68% στις 4.416 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,51% στις 354,14 μονάδες.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου και εκτιμάται ότι θα αναληφθούν νέες δράσεις για την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Εάν επιβεβαιωθούν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, η ΕΚΤ θα παρουσιάσει ένα σημαντικό πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Στο ταμπλό, η ολλανδική ASML Holding σημειώνει κέρδη 2,3%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του νέου έτους θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, η Alstom κερδίζει 4,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χρήσης αυξήθηκαν κατά 11%. Επίσης, η διοίκηση επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για τον ρυθμό αύξησης των ετήσιων εσόδων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, περαιτέρω βελτίωση παρουσίασε η αγορά εργασίας στη Βρετανία τον Νοέμβριο, καθώς ο χαμηλός πληθωρισμός συνέχισε να δίνει ώθηση στο βιοτικό επίπεδο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κάτω από το 6% για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των έξι ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα