Μέρκελ: Ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων»

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 17:32
UPD:18:14
EPA/JULIEN WARNAND

Η κ. Μέρκελ (φωτ. αρχείου) πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμένει στο ευρώ εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ λέγοντας πως η χώρα μας πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.

Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα και επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας υπογράμμισε πως δεν είναι αυτή «η εβδομάδα του πεπρωμένου» για το ευρώ αναφερόμενη στην επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ για επαναγορά ομολόγων και στις εκλογές στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι κατά την εκτίμησή της η κρίση του ευρώ δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί.

«Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακόμη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε η κ. Μέρκελ και τόνισε ότι η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις της με απόλυτη ανεξαρτησία.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα