Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 17:10
UPD:18:29
EUROKINISSI/FOSPHOTOS/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/PANAGIOTIS TZAMAROS
A- A A+

Στον απόηχο του προβληματισμού εντός και εκτός συνόρων για το δημόσιο χρέος της χώρας, αλλά και δημοσιευμάτων -τα οποία δεν άφησε αναπάντητα ο ΣΥΡΙΖΑ- για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη για την αγορά και ελληνικών ομολόγων, συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων. 

Η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αφήνει εκτός του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων χωρών-μελών της Ευρωζώνης (τυπώνοντας επί της ουσίας νέο χρήμα), την Ελλάδα, σημειώνει ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

Πρόκειται τονίζει για «ακατάσχετη κινδυνολογία» από μερίδα ΜΜΕ που λειτουργούν «σε εντεταλμένη υπηρεσία, όπως έγινε και στις εκλογές του 2012». 

Παράλληλα με επιστολή του αντιπροέδρου της Διακομματικής Κ . Πουλάκη προς τον υπουργό εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη ζητά ψηφιακό αντίγραφο των εκλογικών καταλόγων.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συμμαχήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «ο κίνδυνος του Grexit δεν υπάρχει, κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το ευρώ».

Σε άλλη συνέντευξή του στον Βήμα Fm ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι δεν ψάχνουνε στο ΠΑΣΟΚ κυβερνητικό ρόλο και ότι δεν τον νοιάζει να είναι συγκυβερνήτης, αλλά μπορεί να είναι «στον πύργο ελέγχου».

Από την πλευρά του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με κείμενο - σχόλιο εν όψει των εκλογών ζητά από το μεγάλα κόμματα μετά τις εκλογές να διαμορφώσουν, από κοινού, «τη δική μας πολιτική ευρωπαϊκής συνεργασίας» και όπως γράφει χαρακτηριστικά «χρειάζεται αντιστροφή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια λέσχη που έχουν λόγο μόνο οι εκλεκτοί. Είναι ένα κοινό εγχείρημα ελευθερίας, ανάπτυξης και προσαρμογής στις νέες παγκόσμιες συνθήκες. Η πολιτική λιτότητας δεν είναι μόνιμος κανόνας».

Δηλώσεις έκανε και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ επιτέθηκε στην κυβέρνησή του Κ. Καραμανλή σημειώνοντας πως «έκανε στατιστική απάτη. Και αυτή την αναξιοπιστία την πληρώνουμε και σήμερα. Το μνημόνιο το έκανε ο κ. Καραμανλής, εγώ απλώς το υπέγραψα. Δεν βρίσκαμε δυνατότητα δανεισμού. Αλλά τα λεφτά που υπάρχουν στη χώρα μας, υπάρχουν».

ΜΆΚΗΣ ΒΟΡΊΔΗΣ
Κόντρα για ΑΣΕΠ – Βορίδη και ΠτΔ 

Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε σήμερα για την εκλογή ΠτΔ, για το ΑΣΕΠ και για τις δηλώσεις Βορίδη.

Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, με δηλώσεις του στον Βήμα FM, υποστήριξε ότι το «υποτιθέμενο φλερτ» της Κουμουνδούρου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο «διακινείται για επικοινωνιακούς λόγους και αδαπάνως» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως υποστήριξε «έχει ήδη επιλέξει για πρόεδρο Δημοκρατίας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο».

Χθες ο υποψήφιος Αττικής με τη ΝΔ Μ. Βορίδης, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στον Ασπρόπυργο, τόνισε ότι δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά «ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε». Δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση σήμερα του υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημείωσε ότι ο κ. Βορίδης «καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα, ενώ υιοθετεί τα συνθήματα της επτάχρονης δικτατορίας» και ζητά από τον Πρωθυπουργό «να δώσει εξηγήσεις για τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική περίοδο». 

Τέλος, η κόντρα των δύο κομμάτων συνεχίστηκε και για το ΑΣΕΠ. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταργήσει το ΑΣΕΠ και να αντικαταστήσει τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο με στρατό υμετέρων».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «η αναφορά σε “κομματικές προσλήψεις” του ΣΥΡΙΖΑ από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κάνει να γελάνε ακόμα και οι πέτρες… Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα καταργήσει το ΑΣΕΠ, αλλά θα τον θωρακίσει και θα τον αναβαθμίσει ουσιαστικά», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη Μαρία Χούκλη, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή