Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά τις εκθέσεις για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η οποίες αύξησαν την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας των δύο χωρών. Οι μετοχές της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο.

«Οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ είναι εκείνες που κρατάνε σε υψηλά επίπεδα τις οικονομίες των χωρών της Βόρειας Ασίας, οι οποίες βασίζονται στις πωλήσεις παιχνιδιών, κομπιούτερ και ημιαγωγών στους Αμερικανούς», ανέφερε ο Tom Murphy, ο οποίος διαχειρίζεται 290 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Deutsche Bank AG στο Σύδνεϋ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε κατά 1%, φθάνοντας στις 94,98 μονάδες στις 1:11' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Μέσα στην εβδομάδα κέρδισε συνολικά ποσοστό 1,6%.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν, την Κίνα, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix αναρριχήθηκε κατά 1,2% και κατά 3,1% στο σύνολο της εβδομάδας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας. Μέσα στο έτος κέρδισε ποσοστό 12%, καθώς φαίνεται ότι οι εξαγωγικές εταιρείες τονώνουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας με τους ταχύτερους ρυθμούς μέσα σε χρονικό διάστημα 13 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα