S&B: Υπογραφή συμφωνίας στο Μαρόκο

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 15:04

Την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση τεσσάρων μεταλλευτικών αδειών έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων μπεντονίτη στο Μαρόκο ανακοίνωσε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.

Ειδικότερα, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας γεωλογικών ερευνών στη Βόρεια Αφρική με έδρα το Μαρόκο NAIMEX (North African Industrial Minerals Exploration), η S&B υπέγραψε συμφωνία με τη Mαροκινή δημόσιου χαρακτήρα εταιρεία Bureau de Recherches et de Participations Minieres (BRPM), για την αγορά τεσσάρων μεταλλευτικών αδειών, στο Β.Α. τμήμα της χώρας, σε περιοχή όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν αποθέματα μπεντονίτη.

Το ενδιαφέρον της S&B για την απόκτηση των αδειών αυτών εντάσσεται στο στρατηγικό της σχεδιασμό για ενίσχυση και διεύρυνση των αποθεμάτων διαφορετικών ποιοτήτων μπεντονίτη, επιπλέον αυτών που ήδη διαθέτει σε Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Γεωργία.

¶μεσος στόχος της εταιρείας, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, είναι η διενέργεια γεωφυσικών και γεωτρητικών ερευνών για την επιβεβαίωση και εξακρίβωση τόσο της ποσότητας όσο και της ποιότητας των πιθανών αποθεμάτων. Υπεύθυνος της τοπικής θυγατρικής (NAIMEX) είναι ο γεωλόγος κ. Γιάννης Σίμος, έμπειρο και εξειδικευμένο στέλεχος του Ομίλου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Μπεντονίτη της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., κ. Κρίτων Αναβλαβής δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής “Από την Αγορά στο Ορυχείο” και με στόχο τη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση των δυναμικών αναγκών των πελατών μας, εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην παγκόσμια ανάπτυξη των αποθεμάτων μας. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την επέκταση των αποθεμάτων μπεντονίτη σε μια περιοχή με εφοδιαστικά και κλιματολογικά πλεονεκτήματα. Ευελπιστούμε ότι τα ευρήματα της γεωλογικής έρευνας στις εν λόγω περιοχές θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε μακροπρόθεσμα μια ακόμα επωφελή παραγωγική δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται ότι «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» είναι ο διακριτικός τίτλος της πρώην Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης από το Σεπτέμβριο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα