Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: «Ναι» σε μια διάσκεψη για το ευρωπαϊκό χρέος

Irish Times: Θετικό το Δουβλίνο σε πρωτοβουλίες για το χρέος Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 12:07
UPD:12:09
EPA/JULIEN WARNAND

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση κατά τη διάρκεια συνάντησης με πρέσβεις της χώρας και υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους, στο Δουβλίνο (φωτογραφία αρχείου).

Ευρεία στήριξη στην προοπτική σύγκλησης μιας διάσκεψης για το ευρωπαϊκό χρέος, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Michael Noonan, σύμφωνα με τους Irish Times.

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση κατά τη διάρκεια συνάντησης με πρέσβεις της χώρας και υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους, στο Δουβλίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση από το κοινό, ανέφερε ότι ο ίδιος θα υποστήριζε ευρέως την ιδέα σύγκλησης μιας διάσκεψης που θα εξέταζε το βάρος του χρέους της Ελλάδας.

Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα κυβερνητικές πηγές της Ιρλανδίας σύμφωνα με τις οποίες μια αντίστοιχη διάσκεψη θα μπορούσε να αφορά όχι μόνο το χρέος της Ελλάδας αλλά και της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, η συγκεκριμένη θέση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης για τα προβλήματα που επιμένουν στους «αδύναμους κρίκους» της Ευρωζώνης.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα