Ανοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 12:12
UPD:12:13

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος υπερβαίνοντας προς στιγμήν το επίπεδο των 1,22 δολαρίων.

Η ισχυροποίηση του ενιαίου νομίσματος αποδίδεται στην εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.

Ωστόσο, αναλυτές και επενδυτές θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, προκειμένου να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/30/891972.htm .

Θετικά επηρεάζουν το ενιαίο νόμισμα και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, ενώ αντιθέτως δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για τα στοιχεία που θα δοθούν αργότερα στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαρτίου, ο οποίος εκτιμάται ότι υποχώρησε στο 86 από 87,3.

Στην άνοδο του ευρωπαϊκού νομίσματος συνέβαλαν, σύμφωνα με την Alpha Bank, και οι αγορές ευρώ έναντι γιεν μετά τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία.

Στις 11:59 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,220 δολάρια έναντι 1,2157 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2118 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα