Αγροτική Ασφαλιστική: Διευκρινίσεις για τη σύμβαση με την Αμυνα

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 17:28

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής σχετικά με τη σύμβαση μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής Αμυνα, ύψους 3,2 εκ. ευρώ.

«Δεν πρόκειται για αγορά ή εξαγορά εταιρείας, δεδομένου ότι η Αμυνα ως εταιρεία εξακολουθεί να υφίσταται.

- Στην Αγροτική Ασφαλιστική μεταβιβάζεται το χαρτοφυλάκιο της εν λόγω εταιρείας από 1ης Απριλίου 2004, χωρίς τις υποχρεώσεις του, όπως ρητά αναφέρεται στη σύμβαση. Οι ασφαλιστικές και οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίες αφορούν στο διάστημα μέχρι την 1η Απριλίου 2004, παραμένουν στην Αμυνα.

- Το προσύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά για την υπογραφή της τελικής σύμβασης αναμένετο η έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης, για την οποία απαιτείται συνήθως χρόνος περίπου τριών μηνών. Για το λόγο αυτό η τελική σύμβαση υπεγράφη στις 19 Ιανουαρίου 2004.

- Η απόφαση του δ.σ. της Αγροτικής Ασφαλιστικής ήταν ομόφωνη, δηλαδή ενεκρίθη με τη σύμφωνη γνώμη και του εκπροσώπου του συλλόγου των εργαζομένων.

- Από την Αγροτική Ασφαλιστική ουδέποτε κατεβλήθη οιοδήποτε τίμημα. Κάθε χρόνο και εφόσον καταβάλλονται τα ασφάλιστρα για την παραγωγή η οποία ανανεώνεται στην Αγροτική Ασφαλιστική, θα καταβάλλεται προμήθεια στην πρακτορειακή Αμυνα Μεσίτες Ασφαλίσεων ΕΠΕ. Με αυτό τον τρόπο αφενός μεν κανένα εφάπαξ ποσό δεν καταβάλλεται για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Αμυνα, αφετέρου δε διασφαλίζεται ότι η όποια προμήθεια καταβληθεί συνδέεται με την παραγωγή, εφόσον αυτή ανανεώνεται στην Αγροτική Ασφαλιστική. Παράλληλα η Αγροτική Ασφαλιστική διατηρεί το δικαίωμα επιλογής των κινδύνων, εφόσον θεωρεί ότι κάποιοι από αυτούς ξεφεύγουν από τους κανόνες ανάληψης κινδύνων που η ίδια έχει θεσπίσει και δεν είναι συμφέροντες για την εταιρεία.

- Η Αγροτική Ασφαλιστική προέβη στην υπογραφή της εν λόγω σύμβασης μετά από έρευνα των αποτελεσμάτων του χαρτοφυλακίου των πέντε τελευταίων ετών της Αμυνα, από την οποία προέκυψε ότι το ποσοστό των ζημιών της δεν ξεπερνούσε το 55%. Το ποσοστό αυτό κατά το έτος 2002 δεν ξεπέρασε το 42%. Ως εκ τούτου οι προμήθειες και οι αμοιβές, οι οποίες συμφωνήθηκαν, είναι στο πλαίσιο της αγοράς και αφήνουν περιθώριο για κερδοφορία από το πρώτο έτος της σύμβασης. Από δε το τρίτο και ειδικότερα το τέταρτο έτος και πέραν αυτού, η κερδοφορία του χαρτοφυλακίου θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, χωρίς να έχει καταβληθεί από την εταιρεία ούτε ένα ευρώ για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα