Φάιμαν: «Πλήρως ακατανόητη» η ανάμειξη στις εκλογές άλλων χωρών

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 16:29
UPD:16:55
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν (φωτ. αρχείου).

Η ιδέα ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να αναμιγνύονται πριν από μια εκλογική αναμέτρηση σε μια άλλη χώρα είναι «πλήρως ακατανόητη», δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε σημερινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Χόιτε».

«Τι θα φέρει μια έξοδος των Ελλήνων από την Ευρωζώνη;», διερωτάται ο Φάιμαν, επισημαίνοντας ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ έχουν διαφορετικές γνώμες στο θέμα της Ελλάδας.

«Εάν η Αθήνα επαναφέρει τη δραχμή, η οποία δεν έχει καμία αξία, οι Έλληνες δεν θα μπορούν να πληρώσουν όχι μόνο τα χρέη τους αλλά ούτε τα νοσοκομεία και τα σχολεία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε αντίστοιχες παρεμβάσεις του τη Δευτέρα και την Τετάρτη, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε καταδικάσει ως «περισσότερο από περιττή» και ως «ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες», την αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διαμηνύοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα