ΤτΕ: Στο -3,0% η πιστωτική επέκταση τον Νοέμβριο

Θετική ροή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 13:21
UPD:13:22
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει πως η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 6 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 202 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο -3,0% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα τον Νοέμβριο, από -3,2% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 171 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 509 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2013.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει πως η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 6 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 202 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -3,6%, από -3,8% τον Οκτώβριο του 2014.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -3,3%, από -3,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 8 εκατ. ευρώ.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο -8,7%, από -7,8% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Tον Νοέμβριο του 2014, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 19 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 13 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2013, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε στο 0,0%, από 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Σύμφωνα με την ΤτΕ, αρνητική κατά 159 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Νοέμβριο του 2014, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 294 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2013, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -2,9%, από -3,0% τον προηγούμενο μήνα.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα