Υποχωρεί το ευρώ έναντι δολαρίου και γιέν

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 07:48
UPD:12:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γιέν στην Ασία, μετά το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», το οποίο ανέφερε ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,(ΕΚΤ) εμπόδισαν τον πρόεδρό της, Jean-Claude Trichet να προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού την εβδομάδα που πέρασε.

Ο Trichet είπε το Σάββατο ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού ενδέχεται να παραμείνουν σταθερά στα σημερινά επίπεδα. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είχε προτείνει μείωση του κόστους δανεισμού, εν τούτοις αντίθετοι με αυτήν την άποψη ήταν οι πρόεδροι των κεντρικών τραπεζών της Ολλανδίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Από την άλλη πλευρά, στην αμερικανική οικονομία σημαντική αύξηση σημείωσε η απασχόληση, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, κάτι το οποίο ενδέχεται να ωθήσει την Federal Reserve, σε αύξηση των επιτοκίων το συντομότερο δυνατόν.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 12 χώρες μέλη της Ευρωζώνης, υποχώρησε στο 1,2109 δολ. στις 12:43' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,2134 που ήταν την Παρασκευή στο Τόκυο. Εναντι του γιέν υποχώρησε στα 126,37 από 126,80 γιέν. Το νόμισμα της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στα 104,41 έναντι του δολαρίου από 104,50 γιέν.

Το βασικό επιτόκιο δανεισμού της ΕΚΤ είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve.

Το αμερικανικό δολάριο ενδέχεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, εν όψει της έκθεσης που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα για την πορεία των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ, των οποίων η ανάπτυξη ήταν κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερη τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα