Αυξήσεις στις τιμές των αμνοεριφίων

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 14:40

Αυξήσεις παρατηρούνται στις τιμές των αμνοεριφίων στη Βαρβάκειο Αγορά αλλά και τα συνοικιακά κρεοπωλεία, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ειδικότερα στη Βαρβάκειο, το κατσίκι πωλείται προς 10,60 ευρώ το κιλό και το αρνί προς 9,20 ευρώ το κιλό, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή του αρνιού είναι περίπου 10 ευρώ το κιλό και του κατσικιού 11 ευρώ το κιλό. Πέρυσι η τιμή του αρνιού δεν ξεπερνούσε τα 8 ευρώ το κιλό και του κατσικιού τα 9 ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι τιμές λιανικής διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα, διότι τα κρεοπωλεία προμηθεύονται σε υψηλή χονδρική τιμή τα προϊόντα τους. Ως παράδειγμα αναφέρουν το κατσίκι, το οποίο στη χονδρική διατίθεται έως και 8,20 ευρώ το κιλό και σε ορισμένες περιπτώσεις η τιμή του φτάνει τα 8,60 ευρώ το κιλό.

Στην αγορά του Ρέντη σήμερα τα αρνιά τιμολογήθηκαν στη χονδρική από 6 έως 6,8 ευρώ το κιλό και τα κατσίκια έως και 8 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι η τιμή των αρνιών δεν ξεπερνούσε τα 6,5 ευρώ και η τιμή των κατσικιών τα 7 – 7,5 ευρώ το κιλό.

Η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι τις επόμενες ημέρες οι τιμές θα μειωθούν τόσο λόγω του ανταγωνισμού που επικρατεί στο οργανωμένο λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ) όσο και εξαιτίας των εισαγωγών από ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Εντωμεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων τονίζει ότι από σήμερα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο θα πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις αγορές εντατικοί έλεγχοι, οι οποίοι φέτος θα επεκταθούν ακόμη και στα φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία διακινούνται τρόφιμα.

Σήμερα, σε έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας Αθηνών στη Βαρβάκειο Αγορά, εντοπίστηκαν 135 κιλά κιμά και 20 κιλά εντοσθίων, ακατάλληλα, τα οποία κατασχέθηκαν και στους υπευθύνους υποβλήθηκαν οι νόμιμες κυρώσεις.

Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και απο τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του μηνός Μαρτίου προκύπτει οτι η κατάσταση είναι αρκετά ικανοποιητική σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων. Ωστόσο σε ορισμένα καταστήματα εντοπίστηκαν ακατάλληλα προϊόντα - περίπου 30 τόνοι - που επρόκειτο να διοχετευτούν στο καταναλωτικό κοινό. Οι ποσότητες αυτές κατασχέθηκαν και στους υπεύθυνους υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα