Συναντήσεις Παπαθανασίου με εκπροσώπους αρτοποιών και ΣΕΛΠΕ

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2004 14:53

Τα παράπονά τους για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από πλευράς των μεγάλων σουπερμάρκετ, διατύπωσαν στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, οι εκπρόσωποι της Συντεχνίας Αρτοποιών Προαστίων-Περιχώρων.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υφυπουργό, οι εκπρόσωποι των αρτοποιών υποστήριξαν ότι τα σούπερ μάρκετ «χτυπούν» τις τιμές του ψωμιού προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και γι αυτό το λόγο πρότειναν την επιβολή κατώτερης τιμής πώλήσης άρτου για έναν τύπο ψωμιού ευρείας κατανάλωσης.

Σε ό,τι αφορά το ψήσιμο κατεψυγμένης ζύμης από τα σούπερ μαρκετ, οι αρτοποιοί έκαναν λόγο για υπερβάσεις της άδειας λειτουργίας των αλυσίδων, ενώ για τους βιομηχάνους ψωμιού υποστήριξαν ότι παραβιάζουν την αγορανομική διάταξη που αναφέρεται στα βάση του ψωμιού, καθώς και για το γεγονός ότι αναγράφουν στις συσκευασίες αρτοπαρασκευασμάτων και αρτοσκευασμάτων το «βάρος κατά την εκλιβάνιση».

Συνάντηση με τον κ. Παπαθανασίου, είχε το μεσημέρι και το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος το οποίο υποστήριξε πως φέτος στα πασχαλινά είδη, καταγράφονται χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΛΠΕ επανέλαβαν την πάγια θέση του συνδέσμου για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και ανέφεραν ότι τα πολυκαταστήματα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων θα συμβάλλουν στη συγκράτηση των τιμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα