Κοινές πτήσεις Cyprus Airways, Ολυμπιακών Αερογραμμών

Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 13:23

Κοινές θα θεωρούνται από 1ης Ιουνίου οι πτήσεις της Cyprus Airways και των Ολυμπιακών Αερογραμμών, προς και από την Ελλάδα, με βάση συμφωνία συνεργασίας, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τους αερομεταφορείς στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος της Cyprus Airways, Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, δήλωσε ότι με τη διευθέτηση αυτή οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν ανάμεσα σε εννέα πτήσεις καθημερινά (πέντε των Κυπριακών Αερογραμμών και τέσσερις των Ολυμπιακών Αερογραμμών) στο δρομολόγιο της Αθήνας και σχεδόν δυο καθημερινά στο δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης.

Οι πτήσεις από τη Λάρνακα για την Αθήνα θα ξεκινούν από τις 6 π.μ. και θα τελειώνουν στις 9 μ.μ. με πιο συχνά δρομολόγια, δηλαδή κάθε μια ώρα, τις ώρες αιχμής.

Από την Αθήνα προς τη Λάρνακα η πρώτη πτήση θα αναχωρεί λίγο πριν τη 1 π.μ. και η τελευταία μετά τις 10 το βράδυ.

«Μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον με εισιτήριο aller-retour, να ταξιδέψει με πτήση της μίας εταιρείας να επιστρέψει με το αεροπλάνο της άλλης εταιρείας. Επίσης κάποιος θα μπορεί να ταξιδέψεισε δεκάδες προορισμούς του εκτεταμένου αεροπορικού δικτύου των Ολυμπιακών Αερογραμμών τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και έξω από αυτή», δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα χαμηλά ναύλα που καθιερώθηκαν από πέρυσι, τόσο στα δρομολόγια της Ελλάδας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης εξακολουθούν να ισχύουν για ολόκληρο το χρόνο. Ο κ. Λοιζίδης ανακοίνωσε και νέες προσφορές στο πλαίσιο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, από την 1η μέχρι τις 25 Μαΐου:

* Σε κάθε πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών για την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο θα προσφέρονται 25 θέσεις στην τιμή των 25 λιρών Κύπρου για μία διαδρομή και των 50 λιρών για εισιτήριο μετ'επιστροφής.

* Για όλα τα δρομολόγια σε προορισμούς μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρεται έκπτωση 25 λιρών Κύπρου, από το πιο χαμηλό ναύλο. Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να επιστρέψει με 105 λίρες Κύπρου, δηλαδή 25 λίρες πιο φτηνά από το χαμηλότερο ναύλο στο δρομολόγιο αυτό που είναι 130 λίρες Κύπρου. Οι κρατήσεις θέσεων αρχίζουν από αύριο 7 Απριλίου.

* Κατά την πιο πάνω περίοδο όσα μέλη του Προγράμματος Τακτικών Επιβατών ταξιδεύουν με τις Κυπριακές Αερογραμμές θα κερδίζουν 25% επιπλέον βαθμούς και όσοι επιθυμούν να εξαργυρώσουν τους συγκεντρωμένους βαθμούς τους με δωρεάν εισιτήρια θα χρειάζονται 25% λιγότερους βαθμούς από ότι συνήθως.

* Στις 30 Απριλίου θα κληρωθούν 25 δωρεάν εισιτήρια στη θέση Business για οποιοδήποτε προορισμό των Κυπριακών Αερογραμμών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κλήρωση θα γίνει ανάμεσα στους 350 πιο τακτικούς επιβάτες της εταιρείας.

* Την 1η Μαΐου, ημέρα ένταξης της Κύπρου, σε όλες τις πτήσεις προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γίνει κλήρωση δωρεάν εισιτηρίου προς οποιοδήποτε προορισμό μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα