Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 13:50

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την κατοχύρωση κερδών ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, όπως προοιωνίζεται η πορεία των προθεσμιακών τιμών στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq.

Αρνητικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία οι φόβοι αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την απασχόληση, καθώς και η κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ.

Τα παραπάνω επισκιάζουν τηΝ αισιοδοξία σχετικά με τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινά σήμερα με τις επιδόσεις της Alcoa (μετά τη λήξη της συνεδρίασης).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου στον κόσμο διαμορφώθηκαν στα 42 σεντς ανά μετοχή έναντι 23 σεντς ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Η μετοχή της Alcoa στη Φρανκφούρτη σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο κατά 0,67%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εταιρειών General Electric και Yahoo.

Στις 13:28 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 22 και 4 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα