S&B: Εξαγορά της Stollberg, μέλους της γερμανικής Degussa

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 14:03
UPD:14:26

Tην υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά του ομίλου εταιρειών Stollberg, ιδιοκτησίας του μεγάλου γερμανικού ομίλου Degussa AG, ανακοίνωσε σήμερα η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, ο όμιλος Stollberg αποτελεί διεθνή παίκτη, με ηγετική θέση στην επεξεργασία βιομηχανικών ορυκτών για την παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων συνεχούς χύτευσης χάλυβα και με μονάδες παραγωγής σε τέσσερις ηπείρους.

Η τιμή αγοράς του 100% των μετοχών έχει συμφωνηθεί σε €43,8 εκατ. και το καθαρό χρέος που αναλαμβάνει η S&B (με βάση το κλείσιμο της 31/12/2003) ανέρχεται σε €10,7 εκατ.

Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση του Εποπτικού Συμβουλίου της Degussa AG και των αρμόδιων εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες. Το κόστος της εξαγοράς θα καλυφθεί από την S&B με δανεισμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&B, η STOLLBERG GmbH που εδρεύει στο Oberhausen της Γερμανίας, ανήκει στην SKW Metallurgie AG, 100% θυγατρική εταιρεία της Degussa AG. O όμιλος εταιρειών STOLLBERG διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Γερμανία, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κορέα (μέσω 50% συμμετοχής σε κοινή εταιρεία με την Samil Co. Ltd) και την Κίνα (μέσω της κοινής εταιρείας στην Κορέα).

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της STOLLBERG διεθνώς ανέρχεται σε περίπου 350 άτομα. Κύρια δραστηριότητα της STOLLBERG είναι η παραγωγή συλλιπασμάτων χύτευσης, σειράς εξειδικευμένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που χρησιμοποιούνται για την υποβοήθηση της παραγωγής χάλυβα με τη μέθοδο της συνεχούς χύτευσης.

Η ετήσια παραγωγή της STOLLBERG ανέρχεται σε περίπου 120.000 τόνους τελικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια, η STOLLBERG έχει επενδύσει σε νέες εγκαταστάσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές της Βραζιλίας, Ινδίας και Κίνας και η παρούσα παραγωγική δυναμικότητα των επτά εγκαταστάσεων που διαθέτει ανέρχεται σε 190.000 τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» είναι ο διακριτικός τίτλος της πρώην Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης από το Σεπτέμβριο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα