Μουριάδης: Aποσύρεται η πρόταση για αύξηση μ/κ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2001 21:19

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική γενική συνέλευση της Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της οποίας κύριο θέμα ήταν η εξεύρεση λύσεων ώστε η εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία και να βγει από το καθεστώς επιτήρησης.

Tαυτόχρονα, εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία η πρόταση του κύριου μετόχου για τροποποίηση των καταστάσεων, έτσι ώστε να λογιστικοποιείται η παρατήρηση του ορκωτού λογιστή, όσον αφορά την αποτίμηση των συμμετοχών στις εταιρείες Greene, Elxan και Πετρίδης.

Κατά συνέπεια, οι συμμετοχές της Μουριάδης στις εν λόγω εταιρείες αποτιμώνται στην τρέχουσα λογιστική αξία τους. Ο λόγος για τον οποίο αποφασίσθηκε η τροποποίηση, είναι η αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Μουριάδης, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της εταιρείας.

Επίσης, αποφασίστηκε η απόσυρση της πρότασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί τα σχέδια της αναδιάρθρωσης. Ως εναλλακτική πρόταση αναφέρθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών Greene και Elxan. Το ύψος της αύξησης θα αποφασισθεί στις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών, ενώ υπάρχει πρόθεση του κυρίου μετόχου να συμμετέχει στις αυξήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα