Γενικευμένη πτώση στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 11:04
UPD:11:13

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την κατοχύρωση κερδών εκδηλώνονται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών στη Σοφοκλέους με αφορμή την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Ο γενικός δείκτης άνοιξε με απώλειες 0,87%, στις 2.453,96 μονάδες, ενώ αυτή την ώρα (11:04) υποχωρεί κατά 2.447,76 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,12%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά διακινούνται 181 μετοχές εκ των οποίων μόνο οκτώ σημειώνουν άνοδο, 136 υποχωρούν και 37 παραμένουν αμετάβλητες.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται πτωτικά. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,29%) καταγράφει ο δείκτης τροφίμων.

Ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει διαμορφωθεί στις 1.285,17 μονάδες, μειωμένος κατά 1,28%, με το σύνολο των 20 μετοχών που τον απαρτίζουν να κινείται πτωτικά.

Τη μεγαλύτερη πτώση (2,95%) σημειώνει ο τίτλος των ΕΛ.ΠΕ. Η μετοχή του ΟΤΕ καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,51%.

Χθες δρομολογήθηκαν οι αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση του Οργανισμού με την ανακοίνωση της πρότασης για την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Βουρλούμη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/14/896575.htm .

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συμπεριφορά των τιμών των μετοχών, καθώς αγγίζουμε τα προηγούμενα επίπεδα αντίστασης με τους βραχυπρόθεσμους δείκτες τάσης σε υπεραγορασμένες περιοχές και τις ευρωπαϊκές αγορές να αναμένεται να κινηθούν σε αρνητικές περιοχές σε συνέχεια του αρνητικού κλίματος που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ.

«Για το βραχυπρόθεσμο διάστημα που ακολουθεί η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αναμένεται κυρίως να επηρεαστεί από το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον αλλά και από τα ελληνικά εταιρικά αποτελέσματα, κυρίως αυτά των τραπεζών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα