Danone : 5,7% αύξηση των πωλήσεων το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 12:24

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 5,7% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο, Groupe Danone, αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης σημάτων όπως του Actimel και του Light'n Fit, αλλά και της ανάκαμψης του τομέα μπισκότων της εταιρείας. Η μετοχή της κέρδιζε ποσοστό 3,6%.

Τα έσοδα της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 3,41 δισ. ευρώ (4,1 δισ. δολ.), από 3,23 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,8%.

«Όλα τα τμήματα της εταιρείας λειτουργούν εξαιρετικά καλά», ανέφερε ο Thierry Francois, οικονομικός αναλυτής στην Fortis Securities, o οποίος κατατάσσει τη μετοχή της εταιρείας στο «hold», συμπληρώνοντας : «Ακόμη και τα μπισκότα, πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι αναμένετο».

Οι μετοχές της Danone κέρδιζαν 4,90 ευρώ φθάνοντας στα 141 ευρώ η μία. Στις 9:50' π.μ. στο Παρίσι (τοπική ώρα), έφθαναν τα 140,40 ευρώ η μία. Η μετοχή πέρυσι κέρδιζε ποσοστό 9,2%, λιγότερο από την άνοδο του 17% που σημείωσαν οι μετοχές της Νestle, της οποίας το νερό Perrier ανταγωνίζεται το Evian της Danone.

Αναφορικά με τις πωλήσεις της εταιρείας για το σύνολο του έτους, η διοίκησή της εκτιμά ότι θα σημειώσουν αύξηση από 5% έως 7% και τα κέρδη σαν ποσοστό επί των πωλήσεων ενδέχεται να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 40%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα