Thomson SA : 1,4% μείωση των πωλήσεων το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 12:34

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 1,4%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της εταιρείας με τις καλύτερες πωλήσεις τηλεοράσεων στις ΗΠΑ, Thomson SA, αποτέλεσμα της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

H Thomson, η οποία παράγει τηλεοράσεις και για λογαριασμό της RCA και της GE, είχε πωλήσεις 1,86 δισ. ευρώ (2,22 δισ. δολ.) έναντι 1,88 δισ. ευρώ που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή Julian Waldron, σε συνέντευξη που παρεχώρησε.

Η Thomson, με έδρα το Παρίσι, μειώνει κατά 1.200 τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να εξοικονομήσει 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, καθώς μάχεται τις αυξανόμενες εξαγωγές της Κίνας, της ταχύτατα αναπτυσσόμενης χώρας που κατασκευάζει τηλεοράσεις στον κόσμο, προκειμένου να αυξήσει σε αυτήν το μερίδιο αγοράς της.

Χωρίς να υπολογιστούν οι διακυμάνσεις του αμερικανικού νομίσματος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 6,1% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κατά 14% έναντι του ευρώ κατά μέσον όρο την εξεταζόμενη χρονική περίοδο έναντι της αντίστοιχης περυσινής. Οι πωλήσεις της για το σύνολο της χρήσης προβλέπεται να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 4%, χωρίς τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, ενώ το δεύτερο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε ποσοστό που θα κυμανθεί από 4% έως 6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα