AOL: Συνεργασία με δυνατότητα εξαγοράς της Amazon

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2001 22:05

Δύο μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση της AOL Time Warner ότι θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα Amazon.com, έγινε γνωστό ότι στην συμφωνία υπάρχει όρος που επιτρέπει στην AOL να προβεί σε πρόταση εξαγοράς της δεύτερης.

Η AOL κατέχει τώρα το 2% της Amazon, ποσοστό που είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει στην κατοχή της για δύο τουλάχιστον χρόνια.

Επίσης, η συμφωνία των δύο πλευρών αναφέρει ότι η AOL έχει τη δυνατότητα, εάν το επιθυμεί, να αυξήσει το ποσοστό της μέχρι το 5%, ενώ δεν μπορεί να επιδιώξει την εξαγορά της Amazon ή να κινηθεί προς την κατεύθυνση της συγχώνευσης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δικτυακού καταστήματος.

Η συγκεκριμένη συμφωνία παύει να ισχύει, σε περίπτωση που κάποια τρίτη εταιρεία κάνει προσφορά για την εξαγορά της Amazon ή εάν η ίδια η Amazon ανακοινώσει δημόσια την πρόθεσή της να δεχτεί προσφορές εξαγοράς.

Η AOL, από την πλευρά της, μετά τη σύναψη της στρατηγικής συμμαχίας, θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Amazon για να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, με εν δυνάμει καταναλωτές τα 30 εκατομμύρια των συνδρομητών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα