Συνάντηση υφυπ. Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 14:21

Η αποτελεσματικότερη δράση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή μέσα στους προσεχείς μήνες, συζήτησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζησιμόπουλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζησιμόπουλος, στις προθέσεις της Επιτροπής για το άμεσο μέλλον, περιλαμβάνονται η οριοθέτηση και χαρτογράφηση της αγοράς, η μελέτη των συνθηκών ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους τομείς (που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της επιτροπής) και η πάταξη συμπράξεων και εναρμονισμένων πρακτικών με τις οποίες καταστρατηγείται ο ανταγωνισμός.

Ο κ. Ζησιμόπουλος πρόσθεσε ότι η ανεξάρτητη αρχή αναδιοργανώνεται, επισημαίνοντας ότι στις αρμοδιότητές της δεν περιλαμβάνεται ο έλεγχος αισχροκερδών πρακτικών και κατέληξε λέγοντας ότι σύντομα η επιτροπή θα δημοσιοποιήσει το πόρισμα για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά υγρών καυσίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα