Envitec: Καμία ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 11:57
UPD:12:02
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η Envitec διευκρινίζει επίσης ότι ανέλαβε τη δημόσια σύμβαση της κατασκευής και λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της πόλης Πάφου, μετά από νόμιμη και απολύτως διαφανή ανοικτή μειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία μειοδότησε το έτος 2007 (φωτ. αρχείου).

Απάντηση στα περί δήθεν εμπλοκής της σε φερόμενη υπόθεση διαφθοράς Κυπρίων αξιωματούχων για την υπερτιμολόγηση δημοσίων συμβάσεων δίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Envitec.

«Σεβόμενοι την εξελισσόμενη ανακριτική διαδικασία, που διεξάγουν με επάρκεια και σοβαρότητα οι αρμόδιες κυπριακές αρχές, δεν είναι δυνατό να σχολιάσουμε τις διαστρεβλωμένες πληροφορίες που παρουσιάζονται στα εν λόγω δημοσιεύματα, με τα οποία διαπομπεύονται δημοσίως δίκαιοι και άδικοι», αναφέρει η εταιρεία.

Περιορίζεται, έτσι, να ξεκαθαρίσει ότι σε βάρος του πρόεδρου της δεν έχει ασκηθεί από τις κυπριακές αρχές καμία απολύτως ποινική δίωξη για οποιοδήποτε αδίκημα.

«Η εταιρεία και ο πρόεδρός της δεν εμπλέκονται σε καμία απολύτως παράνομη πράξη και θα ασκήσουν στον κατάλληλο χρόνο κάθε διαθέσιμο, σύμφωνα με το Κυπριακό Δίκαιο, ένδικο μέσο για να προστατεύσουν την φήμη, την αξιοπιστία, το έργο και την υπόληψή τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Envitec διευκρινίζει επίσης ότι ανέλαβε τη δημόσια σύμβαση της κατασκευής και λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της πόλης Πάφου στην Κύπρο, μετά από νόμιμη και απολύτως διαφανή ανοικτή μειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία μειοδότησε το έτος 2007.

Όπως σημειώνει, το κόστος κατασκευής της και λειτουργίας της ήταν και είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις ανάλογες εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και έχει γίνει η παραλαβή του εκ μέρους του ΣΑΠΑ. «Ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για την υψηλότατη ποιοτική και τεχνολογική στάθμη του έργου, εκ της λειτουργίας του οποίου επιτυγχάνεται, δια της επεξεργασίας λυμάτων, μεταξύ άλλων, η παραγωγή νερού για άρδευση και η ηλεκτροπαραγωγή ενέργειας από το βιοαέριο. Έκτοτε και μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο έργο λειτουργεί άψογα προς όφελος του περιβάλλοντος, του λαού της Πάφου και του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει η εταιρεία.

Σημειώνει δε πως ο φάκελος της συγκεκριμένης εργολαβίας αποδεικνύει με έγγραφα ότι καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, οι διαχειριστές της σύμβασης τέλεσαν σωρεία βλαπτικών και ζημιογόνων πράξεων σε βάρος μας και καμία απολύτως πράξη εύνοιας.

Η εταιρεία διαμηνύει, τέλος, πως «τυχόν εμμονή οποιουδήποτε στην αναπαραγωγή συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος της εταιρείας και του προέδρου μας θα μας υποχρεώσει σε άμεση δικαστική προσφυγή».
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα