Αλλαγή πλαισίου ποινικοποίησης για φορολογικές παραβάσεις

Δεσμεύσεις υπουργών για μέτρα που θα συμβάλουν σε ανάκαμψη της οικονομίας και αντιμετώπιση των ανισορροπιών
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 12:47
UPD:12:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την προώθηση αλλαγών στις ποινικές διατάξεις για τις φορολογικές παραβάσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Από την έντυπη έκδοση

Στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή μεταφέρθηκε το βαρύ κλίμα που δημιουργεί στην κυβέρνηση η αρνητική τροπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Οι περισσότεροι υπουργοί που κατέχουν παραγωγικά χαρτοφυλάκια χαμήλωσαν εμφανώς τους τόνους σχετικά με το success story της ελληνικής οικονομίας, αλλά ύψωσαν την κριτική τους προς την αξιωματική αντιπολίτευση καλώντας την να εξηγήσει πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της.  

Την προώθηση αλλαγών στις ποινικές διατάξεις για τις φορολογικές παραβάσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. «Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθούμε αλλαγές σε αυτό το πλαίσιο. Χωρίς να θίγεται η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο», είπε ο κ. Μαυραγάνης στην τοποθέτησή του επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα