Εργα αναβάθμισης 17 εκατ. ευρώ στον Παρνασσό

Καινούργιοι σταθμοί και αναβατήρες, εγκαίνια για τη νέα σεζόν στις 20 Δεκεμβρίου
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 12:45
UPD:12:45
Eurokinissi

Από την έντυπη έκδοση

Στις 20 Δεκεμβρίου εγκαινιάζει τη λειτουργία του για τη φετινή σεζόν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Το κέντρο θα παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο, αφού θα διαθέτει καινούργιους υπερσύγχρονους σταθμούς και αναβατήρες, ενώ το σύνολο των έργων αναβάθμισης έφτασαν τα 17 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διατηρεί σταθερές τις τιμές του για έβδομη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος αναβατήρας, που συνδέει για πρώτη φορά τα «Κελάρια» με τον «Βάκχο», ένας από τους τέσσερις πλέον σύγχρονους αναβατήρες τύπου «combi» παγκοσμίως, έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τους επισκέπτες από τα 1.750 μ. στα 2.250 μ. υψόμετρο σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Πρώτη φάση μέσω ΕΣΠΑ

Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκαν φέτος αποτελούν την α’ φάση του συνολικού έργου που υλοποιεί η ΕΤΑΔ Α.Ε. μέσω ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΥΔ ΕΠΑΕ και τους παραπαρνάσσιους δήμους (Αμφίκλειας, Αράχωβας, Δελφών).

Ηδη προχωρεί η β’ φάση, που περιλαμβάνει αντίστοιχα έργα εκσυγχρονισμού στη Φτερόλακα και θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ έχει αδειοδοτηθεί και η εγκατάσταση αιολικού πάρκου για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας του χιονοδρομικού, στο πλαίσιο της ευρύτερης περιβαλλοντικής διαχείρισης που προωθείται.

Το επενδυτικό σχέδιο έχει και τρίτη φάση

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει και τρίτη φάση η οποία έπεται. Η συνολική επένδυση γίνεται με κύριους στόχους την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, τη βιώσιμη διαχείριση της λειτουργίας του Κέντρου, την ανάδειξη του ορεινού όγκου Παρνασσού, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα