Μέτρα κατά της κερδοσκοπίας εις βάρος του ρουβλίου ζητεί ο Πούτιν

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 13:19
UPD:13:50
EPA/ALEXEY DRUGINYN / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε αμνηστία για όσους επιστρέφουν τα κεφάλαιά τους στη Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι δεν θα αντιμετωπίσουν επιβολή φορολογίας ή άλλες κυρώσεις.

Έκκληση προς την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να λάβει μέτρα για να τεθεί τέλος στην κερδοσκοπία κατά του ρουβλίου απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η αξία του ρουβλίου δεν μπορεί να γίνει ατιμώρητα αντικείμενο κερδοσκοπίας. Ζητώ από την κεντρική τράπεζα και την κυβέρνηση να λάβουν αυστηρά μέτρα για να κοπεί η όρεξη των κερδοσκόπων να παίζουν με τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας του ρουβλίου», είπε ο Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του ενώπιον των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Οι αρχές γνωρίζουν ποιοι είναι οι κερδοσκόποι. Έχουμε τα μέσα να τους αντιμετωπίσουμε. Είναι καιρός να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μέσα», ανέφερε, στον απόηχο των αλλεπάλληλων ιστορικών χαμηλών που καταγράφει το ρωσικό νόμισμα έναντι του δολαρίου τις τελευταίες ημέρες.

EURONEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε επίσης αμνηστία για όσους επιστρέφουν τα κεφάλαιά τους στη Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι δεν θα αντιμετωπίσουν επιβολή φορολογίας ή άλλες κυρώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα