Βαρίδι στο κόστος μεταφορών η υστέρηση στις υποδομές

40% πιο δαπανηρή η διακίνηση προϊόντων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 13:03
UPD:13:03
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Στην έκθεση της Infobank Hellastat επισημαίνεται ότι ο κλάδος των logistics θα ευνοηθεί από την οικονομική ανάπτυξη των ασιατικών χωρών, ενώ θα αναζητούν πύλες εισόδου για τα προϊόντα τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την έντυπη έκδοση

Προσδοκίες για ομαλοποίηση στην ευρύτερη αγορά των μεταφορών και υπηρεσιών 3PL providers δημιουργεί η βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών της χώρας και η αναμενόμενη -έστω και οριακή- άνοδος του ΑΕΠ το 2014, έπειτα από 6 χρόνια συνεχούς ύφεσης, με την επίδοση από την παροχή αποθηκευτικών και λοιπών υπηρεσιών να αυξάνεται φέτος κατά 3,7%.

Ταυτόχρονα, όμως, η έλλειψη υποδομών για τη διενέργεια συνδυασμένων μεταφορών προκαλεί επιβάρυνση του μεταφορικού κόστους, το οποίο στην Ελλάδα καταγράφεται 40% αυξημένο σε σχέση με άλλες χώρες, επηρεάζοντας ανοδικά τις τιμές λιανικής. Τα ανωτέρω προκύπτουν από μελέτη της Infobank Hellastat στην οποία επισημαίνεται ότι ο κλάδος των logistics θα ευνοηθεί από την οικονομική ανάπτυξη των ασιατικών χωρών, ενώ θα αναζητούν πύλες εισόδου για τα προϊόντα τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΦΑΝΗΣ ΖΩΗΣ - [email protected]

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα