ΕΑΣΕ: Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα στην οικονομία οι CEOs

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 10:29
UPD:10:31
SHUTTERSTOCK

Σύμφωνα με στοιχεία της ICAP Group, το 2013 συνεχίστηκε η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ - παρά τη βελτίωση - το συνολικό τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε ζημιογόνο.

Ο Έλληνας CEO καλείται να ανταπεξέλθει στην αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία καθώς και στη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων. Βιώνει έντονη πίεση για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, ενώ παράλληλα καλείται να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Τα παραπάνω συμπυκνώνουν τα βασικά συμπεράσματα της εσπερίδας που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, με κύριο θέμα τις αλλαγές στις προσδοκίες, στη στρατηγική και στις προοπτικές των ανωτάτων στελεχών.

Μιλώντας στην εσπερίδα, ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος του δ.σ. της ΕΑΣΕ και διευθύνων σύμβουλος στην ICAP Group, ανέφερε ότι παραμένει η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία, παρά τη δημοσιονομική πρόοδο, και εκτίμησε ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη για τις επιχειρήσεις.

«Οι Έλληνες CEOs καλούνται να ανταπεξέλθουν των πολλών δυσκολιών και να έχουν όραμα και σχέδιο για την επόμενη μέρα», τόνισε.

Σύμφωνα με στοιχεία της ICAP Group, το 2013 συνεχίστηκε η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ - παρά τη βελτίωση - το συνολικό τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε ζημιογόνο. Παράλληλα, μέχρι και το 1ο εξάμηνο του 2014 καταγράφεται δραματική μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων. «Για κάθε εταιρεία της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίστηκε αντιστοιχούν δύο εταιρείες των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε», σημείωσε ο κ. Ν. Κωνσταντέλλος.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την ICAP Group ειδικά για την εσπερίδα της ΕΑΣΕ σε δείγμα 640 CEOs. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το άγχος για περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος και για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η επιδείνωση στην εταιρεία που διοικούν αποτελούν τη μεγαλύτερη αιτία πίεσης που βιώνουν σήμερα τα ανώτατα στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε ποσοστό 78% τα ανώτατα στελέχη αισθάνονται ότι έχουν τις αντοχές και την αυτοπεποίθηση να αντεπεξέλθουν των πολλαπλών δυσκολιών που συσσωρεύει η παρατεταμένη κρίση στην επιχείρηση που διοικούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα