Νέο ανοδικό κλείσιμο για τη Wall Street

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 23:07
UPD:23:09
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από τους κλάδους ενέργειας και εμπορευμάτων, την ώρα που τα στοιχεία που ανακοινώνονται επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 17.912,49 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,39% στις 4.774,47 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,38% στις 2.074,32 μονάδες.

Στο ταμπλό, ο κλάδος των λιανεμπόρων συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση. Πτωτικά κινήθηκαν οι AT&T, Wall Mart και Procter & Gamble, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις κατά την έναρξη της εορταστικής περιόδου δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Για τον ίδιο λόγο, η Amazon.com έκλεισε με απώλειες 3%, δοκιμάζοντας κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς από την αρχή της εβδομάδας η μετοχή σημειώνει απώλειες 6,4%.

Στον αντίποδα, ο κλάδος της ενέργειας ενισχύθηκε κατά 0,8%, διευρύνοντας στο 2,2% τα κέρδη από την αρχή της εβδομάδας, καθώςτο πετρέλαιο σήμερα σημείωσε άνοδο.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μειώθηκε ο ρυθμός προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ADP, δημιουργήθηκαν 208 χιλ. θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα