Οριακές μεταβολές στη Σοφοκλέους

Συνεχίζει ανοδικά ο ΟΤΕ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 11:13

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ο οποίος αυτή την ώρα (11:09) βρίσκεται στις 2.445,86 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,03%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 5,92 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει πακέτα.

Συνολικά διακινούνται 135 μετοχές εκ των οποίων 38 σημειώνουν άνοδο, 40 υποχωρούν και 57 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει άνοδο κατά 0,66%. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, κατά την οποία αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Π. Βουρλούμης, ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η «Ν», θα προηγηθεί η παραίτηση του κ. Λ. Αντωνακόπουλου, ενώ οι εκτεταμένες αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα προωθηθούν κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, τον Ιούνιο, όπου θα επικυρωθεί και η απόφαση για τον πρόεδρο και διευθύνοντα.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 0,46%, ενώ εκείνη των ΕΛ.ΠΕ. σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,28%. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», η συμμετοχή των παραπάνω εταιρειών σε δύο διαγωνισμούς της ρουμανικής κυβέρνησης για την πώληση της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρόμ» και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής είναι αμφίβολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ν», τα ΕΛ.ΠΕ. δεν θα καταθέσουν σήμερα προσφορά για το 51% των μετοχών της Πετρόμ, κρίνοντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός δεν θα προχωρήσει. Τα αρνητικά σημάδια για ικανοποιητική συμμετοχή στο διαγωνισμό της ρουμανικής κυβέρνησης, περιγράφει χθεσινό τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο μεταφέρει εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων για περιορισμένη συμμετοχή ξένων επενδυτών στο διαγωνισμό, γεγονός που δεν θα επιτρέψει να υπάρξει ανταγωνισμός για την επίτευξη ικανοποιητικού τιμήματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα