Qantas-EADS : Συμφωνία 1,5 δισ. δολ. στην Αυστραλία

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 11:18
UPD:11:19

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ύψους δύο δισ. δολ. Αυστραλίας (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) πέτυχαν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd. και η European Aeronautic, Defense & Space Co. (EADS), προκειμένου να προμηθεύσουν με αεροσκάφη ανεφοδιασμού την Royal Australian Air Force.

Η μεγαλύτερη βιομηχανία αεροδιαστημικής στην Ευρώπη, η EADS, θα κατασκευάσει πέντε Airbus 330 στην Ευρώπη, ενώ η Qantas θα βελτιώσει τέσσερα από τα υπάρχοντα αεροσκάφη, της πολεμικής αεροπορίας της Αυστραλίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας της χώρας, Robert Hill, προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα Boeing 707 που έχει η πολεμική αεροπορία, ενώ θα μπορούν να μεταφέρουν 293 επιβάτες καθώς και εμπορεύματα, όταν δεν θα ανεφοδιάζουν στον αέρα άλλα αεροσκάφη. Το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί αργότερα μέσα στο 2004 και τα αεροσκάφη θα τεθούν σε κυκλοφορία το 2007.

Η Qantas θα προσλάβει 50 νέους υπαλλήλους στο προσωπικό της, αλλά και εκπαιδευόμενους με την τελική υπογραφή της συμφωνίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αερομεταφορέα της Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Qantas παρέμεναν αμετάβλητες στα 3,51 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:10' μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Συνολικά, η μετοχή της Qantas φέτος, έχει σημειώσει άνοδο σε ποσοστό 6,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα