Το e-mail ήρθε, αλλά λευκός καπνός δεν βγήκε

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 09:52
UPD:14:24
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το πιο πιθανό, καταλήγει το ίδιο στέλεχος, είναι τη Δευτέρα στο Εurogroup η Αθήνα να πάει χωρίς «καθαρή» λύση. Σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα προτείνει τη λύση της παράταση για τεχνικούς λόγους για ένα μήνα.

Τα ξημερώματα έφτασε το απαντητικό e-mail της τρόικας στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με τις πρώτες πληροφορίες να επιβεβαιώνουν ότι οι δανειστές ζητούν νέες διευκρινίσεις και κυρίως περαιτέρω ποσοτικοποίηση των προτεινόμενων μέτρων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον Ant1, επιβεβαίωσε τη λήψη του e-mail από την κυβέρνηση, ωστόσο αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για το περιεχόμενό του σημειώνοντας ότι αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης, η οποία δεν μπορεί να γίνεται δημόσια.

Εντός της κυβέρνησης είναι εμφανής ο εκνευρισμός για τον χειρισμό του όλου θέματος από την τρόικα. Τόσο για το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει ακόμη συμφωνία, όσο και για τη διαρροή τουπεριεχομένου των διαπραγματεύσεων στα ελληνικά ΜΜΕ. «Ακόμη και η ώρα που έφτασε το e-mail είναι ενδεικτική των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και των διαφωνιών στο εσωτερικό των δανειστών», παραδέχεται κυβερνητικό στέλεχος.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος σημειώνει ότι πλέον υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

  • Το πρώτο είναι μέχρι το Σάββατο οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία με διευκρινίσεις που θα δοθούν από την Αθήνα για τα προτεινόμενα μέτρα, την οποία θα επιβεβαιώσει το Εurogroup της Δευτέρας.
  • Το δεύτερο είναι ότι η τρόικα «κωλυσιεργεί εσκεμμένα» επειδή οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ επιδιώκουν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος για ένα εξάμηνο.

Το πιο πιθανό, καταλήγει το ίδιο στέλεχος, είναι τη Δευτέρα στο Εurogroup η Αθήνα να πάει χωρίς «καθαρή» λύση. Σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα προτείνει τη λύση της παράτασης για τεχνικούς λόγους για ένα μήνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα