Αντ. Σαμαράς: Βρισκόμαστε στο κατώφλι της επόμενης μέρας

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 20:54
UPD:03/12/2014 09:11
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

A- A A+

«Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την τρόικα, αλλά παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχθεί» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

«Τώρα που διαπραγματευόμαστε έχουν τεθεί όροι για αύξηση φόρων και μείωση εισοδημάτων. Τις απορρίψαμε» είπε και σχολίασε πως οι εταίροι βλέπουν δημοσιονομικό κενό που δεν επαληθεύεται και επεσήμανε πως είχαν προβεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις τόσο το 2013 όσο και το 2014.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως κανείς δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας φέρεται με τον τρόπο εκείνο που μας αντιμετώπιζαν τα χρόνια που η Ελλάδα κατέρρεε.

«Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας...Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχουν γίνει πολλά, κανείς δεν δικαιούται να υποβαθμίζει τις προσπάθειες ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό». είπε.

Υποστήριξε πως βρισκόμαστε στο κατώφλι της επόμενης ημέρας και ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα.

«Εάν κάνουμε λάθος τότε θα πάρουμε μέτρα δημοσιονομικού κενού» είπε και εκτίμησε πως αναθεώρηση μέτρων όπως αυτό των 100 δόσεων, της μείωσης των συντάξεων και της αύξησης του ΦΠΑ, θα ήταν καταστροφή.

ΝΕΡΙΤ

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας και όπως είπε, εφόσον ξεπεράσουμε την πολιτική αβεβαιότητα μπορούμε κάλλιστα να δανειζόμαστε πλέον από τις αγορές και όχι από τους δανειστές μας, ιδιαίτερα αν μας δώσουν και την προληπτική γραμμή στήριξης.

Για τον κ. Σαμαρά, όπως ο ίδιος τόνισε στην ομιλία του, η μεγάλη του προτεραιότητα από δω και στο εξής είναι η σταδιακή μείωση των φόρων, ώστε να ενισχυθεί και η δυναμική της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως εάν δεν εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, τότε η προσφυγή στις κάλπες αυξάνει τις πιθανότητες εκτροχιασμού της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως «ασφαλώς και η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τους στόχους της», ενώ τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.
 
Για το χρέος τόνισε πως είναι βιώσιμο, προσθέτοντας όμως πως διεκδικείται η περαιτέρω βελτίωσή του. 
 
PRIMEMINISTERGR
Στρέφοντας τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης ανέφερε «κάποιοι αναρωτιούνται αν είναι βιώσιμο το χρέος. Η απάντηση έρχεται από τις αγορές. Είναι βιώσιμο, διεκδικούμε την περαιτέρω βελτίωση. Όταν κάποιοι επιμένουν ότι δεν είναι βιώσιμο στέλνουν μήνυμα στις αγορές να μη δανείζουν την Ελλάδα και τότε είσαι υποχρεωμένος να γυρίσεις να υπογράψεις υποχρεωτικό μνημόνιο. Το κάνουν γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς μνημόνια».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είναι σαν το ποδήλατο αν δεν προχωράνε πέφτουν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάναμε τεράστια πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης».

«Τώρα η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Τα δημοσιονομικά της έχουν σταθεροποιηθεί, τα ελλείμματά της έχουν εξαλειφθεί, οι μεταρρυθμίσεις έχουν προχωρήσει, η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει και άρχισαν να έρχονται σημαντικές επενδύσεις. Η Ελλάδα βρίσκει το δρόμο της» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή