Πόλσον: «Παγώνουν» τα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα - Όχι εκλογές
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 15:12
UPD:15:26
EPA/MATT CAMPBELL

Όπως διαρρέεται, ο Paulson αν και δήλωσε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, ωστόσο ζήτησε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση τη θητεία της.

Πολιτική σταθερότητα ζήτησε από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ο Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον, ιδρυτής της Paulson & Co. και μέτοχος στη Eurobank και την ΕΥΔΑΠ, μιλώντας στο 16ο Φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Όπως διαρρέεται, ο Πόλσον, αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, δήλωσε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση τη θητεία της.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο Πόλσον δήλωσε ότι αναβάλλει τα επενδυτικά σχέδιά του στη χώρα, έως ότου επανέλθει η σταθερότητα. Μάλιστα, έθεσε ως ορόσημο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να επενδύσει περισσότερα στη χώρα, εάν εδραιωθεί η πολιτική σταθερότητα.

Τέλος, τόνισε στους συμμετέχοντες ότι μόνο μέσα από την πολιτική σταθερότητα ο ρυθμός ανάπτυξης θα ενταθεί και θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα