Παραιτήθηκε ο Βέλτεκε

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 17:21
UPD:17:50

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) υπέβαλε σήμερα ο Ερνστ Βέλτεκε εξαιτίας των διαστάσεων που έχει λάβει η δωρεάν διαμονή με την οικογένειά του σε πολυτελές ξενοδοχείο την πρωτοχρονιά του 2002.

Εν μέσω έντονων πιέσεων ο κ. Βέλτεκε είχε συμφωνήσει την περασμένη εβδομάδα να αφήσει προσωρινά τη θέση του και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο Γιούργκεν Σταρκ.

Σε σύντομο ανακοινωθέν το διοικητικό συμβούλιο της Μπούντεσμπανκ αναφέρει ότι η απόφαση του κ. Βέλτεκε να παραιτηθεί είναι η ενδεδειγμένη κίνηση δεδομένης της φήμης της τράπεζας και της φύσης των αρμοδιοτήτων της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο πρώην πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ έλαβε από την Dresdner Bank το ποσό των 7.661 ευρώ (9.437 δολάρια) για πακέτο τετραήμερων διακοπών σε πολυτελές ξενοδοχείο μετά την εμφάνισή του στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της τράπεζας.

Γερμανοί πολιτικοί ζήτησαν από τον κ. Βέλτεκε να υποβάλει την παραίτησή του, ενώ εκείνος είχε αρνηθεί οιαδήποτε παρατυπία κάνοντας λόγο για εκστρατεία σπίλωσης υπολήψεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα