Ο ΦΠΑ «βραχυκυκλώνει» τον τουρισμό

Οξείες αντιδράσεις της αγοράς - Ολγα Κεφαλογιάννη στη «Ν»: Να δούμε το «πακέτο» με την τρόικα για να μετρήσουμε τις συνέπειες
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 12:58
UPD:14:30
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Από την έντυπη έκδοση

Πλήρη ανατροπή στα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και της αύξησης της συνεισφοράς του στην ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ειλημμένη -ως φαίνεται- κυβερνητική απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία (διαμονή) από το 6,5% στο 13%, όπως ανέφεραν οι τελευταίες πληροφορίες χθες το βράδυ.

Η εκτίμηση του πρόεδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, μιλώντας στη «Ν», είναι ότι εάν τελικά ισχύσει το χειρότερο σενάριο, αυτό του ΦΠΑ στο 13%, τότε στην επόμενη διετία θα χαθούν συνολικά 5 εκατομμύρια τουρίστες, έσοδα ύψους 3-4 δισ. ευρώ και περίπου 200.000 θέσεις εργασίας και όλα αυτά για ένα υπό αμφισβήτηση πρόσκαιρο δημοσιονομικό όφελος 300 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για οικονομική αυτοκτονία σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολό τους θα φανούν σε βάθος διετίας και θα παρουσιαστούν αναλυτικά σήμερα από τον ΣΕΤΕ σε συνέντευξη Τύπου.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ - ΒΑΣΩ ΒΕΓΙΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα