Grohe : Προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για την εξαγορά της

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 09:57

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά της εταιρείας που φτιάχνει τις μπαταρίες μπάνιου, Grohe Holding GmbH, αντί 1,5 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολ.) προβλέπεται να κάνουν Bain Capital LLC, CVC Capital Partners Ltd. και Texas Pacific Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιδιοκτήτρια της Grohe, BC Partners Ltd., βρετανική φίρμα εξαγορών, σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώλησή της, σε μία από τις υποψήφιες αγοράστριες, μέσω δημόσιας εγγραφής. Η BC Partners αγόρασε την εταιρεία Grohe από τις οικογένειες Grohe και Rost το 1999. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι η εν λόγω εξαγορά κόστισε στην BC Partners περίπου 1,4 τρισ. δολάρια.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες εξαγορών, προσπαθούν να πουλήσουν διάφορα αποκτήματά τους, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, μετά τον περιορισμό της ζήτησης, σύμφωνα με την IPO και την KPMG International, τον Φεβρουάριο.

«Η Grohe κερδίζει χρήματα, έχει σταθερά έσοδα και αναπτύσσεται διεθνώς», ανέφερε ο Ulf Moritzen, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 4,2 δισ. ευρώ σε μετοχές με την Nordinvest στο Αμβούργο.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2003 – τα πιο πρόσφατα στοιχεία που είναι διαθέσιμα – ανήλθαν στα 9,2 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Grohe στο site της. Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις της εταιρείας αποτέλεσαν το 75% των συνολικών της εσόδων από 58% που ήταν πριν από έξι χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της το 2002.

Ο επικεφαλής της Grohe, Peter Koerfer-Schuen, προέβλεπε ελαφρά μείωση των πωλήσεων της εταιρείας το 2003, καθώς επίσης και των προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κερδών. Το 2002 τα κέρδη της, ανήλθαν σε 179,5 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις της σε 898 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση πώλησης της Grohe σε μία από τις παραπάνω εταιρείες ενδέχεται να ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν.

Οι εκπρόσωποι της Bain, της Texas Pacific Group, της CVC και της BC Partners, αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο για το θέμα της πώλησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα