Κινητικότητα για την EXPO 2008

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 18:00

«Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας» αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση, η EXPO 2008, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής του Γραφείου Διεθνών Εκθέσεων (Bureau International des Expositions-BIE), η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των φακέλων υποψηφιότητας για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης ΕΧΡΟ 2008.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει πολλά και σημαντικά επιχειρήματα που καθιστούν τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης από τη συμπρωτεύουσα, υπόθεση αμοιβαίας συνέργιας με οφέλη τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όσο και για το θεσμό της EXPO.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, εκτός από τις σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες που θα ανοίξουν για ολόκληρη την περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, η διοργάνωση της ΕΧΡΟ από τη Θεσσαλονίκη ισοδυναμεί με μια σημαντική στήριξη της προσπάθειας των λαών της περιοχής να ξεπεράσουν αντιλήψεις αδιέξοδου ανταγωνισμού και σύγκρουσης και να δώσουν τα χέρια σε μια νέα πορεία συνεργασίας και προόδου.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι υποδομές (υλικές και πολιτισμικές) της πόλης της Θεσσαλονίκης και η εμπειρία στη διεξαγωγή επιτυχημένων διεθνών οργανώσεων εγγυώνται την επιτυχία της Διεθνούς Έκθεσης.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εγγυήθηκε ότι όλες οι παρεμβάσεις και όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας στο φάκελο διεκδίκησης θα τηρηθούν απαρέγκλιτα ως πρώτη προτεραιότητα.

Η αντιπροσωπεία του ΒΙΕ είχε συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία των προετοιμασιών. Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Την πλήρη υποστήριξη και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη διοργάνωση της EXPO το 2008 στην Θεσσαλονίκη, δήλωσε στους εκπροσώπους του ΒΙΕ και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διεθνούς Γραφείου του BIE στο υπουργείο Οικονομίας, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Νικόλαου Τσιαρτσώνη, του υφυπουργού Οικονομίας, Χρήστου Φώλια, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα