Με θετικό πρόσημο Λονδίνο και Nasdaq

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 20:54

Στη Νέα Υόρκη, αύριο θα είναι μιά πλούσια μέρα σε ανακοινώσεις εταιρικών κερδοφοριών και την Τετάρτη ο πρόεδρος της Federal Reserve Αλαν Γκρίνσπαν θα καταθέσει για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ενώπιον της μικτής επιτροπής του Κογκρέσου. Λόγω των εξελίξεων αυτών, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής.

Τα αμερικανικά blue chips κινήθηκαν χαμηλότερα, αλλά η υψηλή τεχνολογία σημείωσε κάποια κέρδη (ως το τέλος του πρωινού) μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο αιφνίδιος θάνατος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της αλυσίδας McDonald's Τζιμ Γκανταλούπο, βάρυνε το κλίμα στον Dow Jones.

Tο επενδυτικό κοινό δε φάνηκε να επηρεάζεται από την εκτίμηση του Conference Board «ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να επιταχύνει τους ρυθμούς της στο δεύτερο τρίμηνο», ούτε από την αύξηση κατά 0,3% το Μάρτιο του δείκτη των κύριων δεικτών -που δείχνει την οικονομική δραστηριότητα τους επόμενους τρεις-έξι μήνες.

Στην Ευρώπη, η υποχώρηση των ενεργειακών μετοχών, μετά από τις επιδόσεις των τελευταίων εβδομάδων, εξουδετέρωσε τα κέρδη του λιανεμπορίου, με αποτέλεσμα, το Λονδίνο να κλείσει στο 0,2% (4.546,20 μονάδες), το Παρίσι στο -0,22% (3.743,43 μονάδες) και η Φραγκφούρτη στο -0,22% (4.025,07 μονάδες).

Ωστόσο πολλοί αναλυτές εκφράζουν θετικές εκτιμήσεις, όπως ο Μπιλ ΜακΚουέκερ, της Credit Suisse First Boston, σύμφωνα με τον οποίο, οι διεθνείς επενδυτές μπορεί να βρουν την Ευρώπη σχετικά ελκυστική, την ίδια στιγμή που τα επιτόκια παίρνουν στροφή στις ΗΠΑ. «Είναι πιθανόν να πέσει χρήμα στις μετοχές, ειδικά στους κλάδους χαμηλού κινδύνου που φαίνεται να προσφέρουν και καλή τιμή».

Στις 20.42 ώρα Ελλάδας, ο βιομηχανικός δείκτης Dov Jones υποχωρεί 0,38% και ο Nasdaq ενισχύεται 0,46%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα